F-cuz Romanian fanclub
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Primul forum romanesc dedicat formatiei,sud coreene,F.Cuz

AcasaPortalGalerieCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata
Subiecte similare
Ultimele subiecte
» Cereri de afiliere
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyJoi Apr 12, 2012 10:39 am Scris de Sojy

» Ce asculti acum?
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyVin Mar 18, 2011 5:10 pm Scris de Dj Yumi

» NOTE PENTRU VIDEOCLIP
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyVin Mar 18, 2011 5:09 pm Scris de Dj Yumi

» Bi Rain Singer
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMier Mar 16, 2011 9:51 am Scris de Sojy

» Play Or Next?
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Mar 15, 2011 8:40 am Scris de Dj Yumi

» 1000 woni
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Mar 15, 2011 8:39 am Scris de Dj Yumi

» Ce faci acum?
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Mar 15, 2011 8:39 am Scris de Dj Yumi

» Anneyong^_^
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Mar 15, 2011 8:38 am Scris de Dj Yumi

» Sa numaram
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Mar 15, 2011 8:37 am Scris de Dj Yumi

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteners
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Parteneri

Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord 3bbba20198704d6011c4e3589d505918

Photobucket
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord Buton10
B2ST BANG
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord Buton10 Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord Anigif
Jang Geunseok Romanian Forum Miura Haruma XTST Join Us
Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord 2m82q9h

Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Admin Daya
Fondator
Fondator
Admin Daya

Tigru
Puncte : 101248
Reputatie : 0
Data de inscriere : 06/09/2010
Varsta : 26
Localizare : Romania,Baia Mare

Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord Empty
MesajSubiect: Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord   Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Noi 23, 2010 3:02 pm

Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord 13_110
Zona de disputa dintre cele doua Corei

Deşi disputele între cele două Corei nu reprezintă o noutate, relaţiile dintre Coreea de Nord şi Coreea de sud s-au răcit semnificativ încă din 2008, când Lee Myung-Bak a devenit preşedinte al Coreei de Sud.

În schimbul acordării de ajutoare alimentare, Lee a insistat ca Nordul să renunţe la ambiţiile privind fabricarea de arme nucleare. În această lună însă, autorităţile nord coreene i-au prezentat unui cercetător american noua centrală nucleară pe care au construit-o în secret pentru activităţi de îmbogăţire a uraniului.

O altă sursă permanentă a disputelor dintre cele două ţări este reprezentată de frontiera maritimă trasată de ONU la sfârşitul războiului coreean, în 1953. Coreea de Nord nu a recunoscut niciodată această limită, principalul argument adus de Phenian fiind că această delimitare forţează navele sale să facă ocoluri de lungă durată pentru a ajunge la căile de transport maritim internaţional.

La începutul anului 2010, Phenianul a interzis Coreei de Sud navigaţia la nord de frontiera maritimă contestată, dintre cele două ţări, în Marea Galbenă, măsură urmată, la scurt timp, de un schimb de focuri între cele două Corei.

Incidentul care a creat o ruptură şi mai mare între Coreea de Nord şi Coreea de Sud a avut loc în luna martie a acestui an, când o torpilă lansată de un submarin nord-coreean a scufundat o navă de război din Coreea de Sud. Phenianul a dezminţit atunci acuzaţiile, ameninţând chiar cu un război, în cazul în care vor exista sancţiuni.

"Situaţia actuală din peninsula Coreeană este atât de gravă, încât un război ar putea izbucni în orice moment", declara la vremea respectivă, adjunctul reprezentantului Coreei de Nord.

Atunci, Coreea de Sud a anunţat o serie de măsuri, inclusiv întreruperea schimburilor comerciale. Cum nord coreenii negau orice implicare, susţinând că sud coreenii au falsificat dovezile, au răspuns la represaliile impuse de Seul cu ameninţări de război.

În această dimineaţă, Coreea de Nord a tras mai multe obuze de artilerie peste graniţa sa de vest, dintre care o parte au lovit insula sud-coreeană Yeonpyeong. Aproximativ 1.200 de persoane trăiesc pe insula care se află la doar 10 de kilometri de coasta de sud a Coreei de Nord.

Scuzati de greselile de ortografie dar ADEVARUL nu stie bine limba romana....Sa nu credeti ca sunt nebuna ca am pus atatea stiri dar vreau ca fiecare sa stie ce se intampla,sa stie bine.
Sus In jos
https://f-cuz-fanclub.forumgratuit.ro
Ohmiya SK
Newbie
Newbie
Ohmiya SK

Puncte : 31
Data de inscriere : 08/10/2010

MesajSubiect: Re: Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord   Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Noi 23, 2010 4:24 pm

nu te credem nebuna stai linistita si chiar ma bucur sa vad si altele pe forum.^.^ chiar am stat si am citit cu rabdare.mi se pare normal ca vina sa cada pe Coreea de N deoarece ei sunt inca comunisti,si inca de aia convinsi nu ca si China care nah sa zicem ca s-au mai domolit.e interesant articolul si de obicei inclin spre disputele politice =]] imi place deoarece iti dau spatiu de argumentare si asta a fost o informatie utila deci mersi Daya chan ^.^
P.S tot asa inainte
Sus In jos
Admin Daya
Fondator
Fondator
Admin Daya

Tigru

MesajSubiect: Re: Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord   Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Noi 23, 2010 4:27 pm

Da normal ca vina cade pe ei pentru ca oricum bombele asa zise nu puteau zbura catre Coreea de Sud singure nu? Si chiar si China era mai comunista dar sa linistit asa cum zici tu si acum Coreea de Nord este mai comunista,nu imi vine sa cred ca au propus iar razboi...problemele astea mau demoralizat...
Cu placere si sper sa se termine cu pace si fara razboi
Uitativa urgent pe KanalD ca arata la stiri despre cele 2 mari puteri ce se razboiesc
Sus In jos
tia
Newbie
Newbie
tia

Puncte : 38
Data de inscriere : 08/11/2010

MesajSubiect: Re: Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord   Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Noi 23, 2010 4:33 pm

E cumplit!Sad(
Sus In jos
Admin Daya
Fondator
Fondator
Admin Daya

Tigru

MesajSubiect: Re: Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord   Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord EmptyMar Noi 23, 2010 4:34 pm

Stiu si nu imi place deloc ideea... Sad(
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord   Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord Empty

Sus In jos

Motivele neînţelegerilor dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Incepe razboiul? Coreea de Nord a atacat o insula din Coreea de Sud cu obuze
» Coreea de Sud şi Coreea de Nord, un conflict fără sfârşit
» SUA avertizează Coreea de Nord: "Ne vom apăra aliatul"

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
F-cuz Romanian fanclub :: Welcome... :: Stiri-
Mergi direct la: